Monoporcja zachwycająca smakiem, aromatem i ... widokiem!
Zaskocz swoich bliskich wyjątkowym deserem przypominającym… jajko! Jego wnętrze do złudzenia przypominające żółto jajka ugotowanego na miękko, to aromatyczna żelka na bazie puree z mango oraz soku z kwaśnego yuzu. Zewnętrzna warstwa, przypominająca delikatną skorupkę jajka to mus z najwyższej jakości francuskiej białej czekolady oblany mieszanką białej i mlecznej czekolady. Chrupiący spód z francuską mleczną czekoladą i maślanymi ciasteczkami dodaje temu deserowi niepowtarzalnego charakteru.
Świąteczne monoporcje!
Zanurz się w krainie rozkoszy testując nasze dwie nowe, świąteczne monoporcje.
Baranek to deser intensywnie czekoladowy i niezwykle wilgotny. Jego głęboki smak czekolady doskonale łączy się z aksamitnym kremem na bazie francuskiej karmelizowanej białej czekolady, puszystym musem na bazie ubitej śmietanki i mlecznej czekolady oraz delikatnym kremem na bazie serka philadelphia.
Kurczaczek to z kolei delikatny lecz równie wilgotny deser wzbogacony karmelizowaną białą czekoladą. Połączenie aksamitnego kremu brulee z wybornej śmietanki, żółtka jajka i aromatycznej wanilii z Madagaskaru z delikatnym i puszystym sernikiem na zimno na bazie kremowego serka i mascarpone dodaje mu lekkości i subtelnego smaku. Całość jest uwieńczona błyszczącą polewą z francuskiej białej czekolady, tworząc niepowtarzalne arcydzieło, które rozbudzi zmysły każdego smakosza.
Wielkanocny Tort Świąteczny
Delikatny biszkopt bezowy przygotowany z mąki migdałowej stanowi perfekcyjną bazę do naszego tortu Wielkanocnego, który rozpływa się w ustach. Harmonijnie połączony z maślanym kruchym ciastem bez glutenu sprawia, że to doskonała opcja również dla osób unikających tego alergenu. Tort przełamaliśmy delikatnym kremem cytrynowym z dodatkiem ubitej śmietanki, który rozpływa się na języku, otwierając przestrzeń dla kolejnych doznań smakowych. Poczujesz lekkość i świeżość z każdym kęsem tego wyjątkowego tortu, wypełnionego puszystym musem z mascarpone, śmietanki oraz wanilii z Madagaskaru. Całość idealnie dopełnia intensywnie owocowa żelka, stworzona na bazie puree z marakui z Dominikany. Egzotyczny smak tego owocu w połączeniu z subtelnym biszkoptem, kruchym ciastem, kremowym musem i cytrynowym kremem tworzy niezapomniane doświadczenie smakowe, które rozświetli każde świąteczne spotkanie.
Pascha Wielkanocna
Witaj w świecie wyjątkowego smaku i wielkanocnej tradycji! Nasza Pascha to kuszący kruchy spód na bazie francuskiej wytrawnej czekolady, pokruszonych maślanych ciasteczek oraz belgijskich wafelków zapewniający harmonijną bazę dla tej wyjątkowej przyjemności. Głównym jej składnikiem jest ekologiczny twaróg w towarzystwie gotowanych żółtek i aromatycznych bakalii: pistacji, orzechów włoskich, orzechów laskowych, rodzynek oraz skórki pomarańczowej z Korsyki. Tworzą one niezwykłe połączenie smaków i tekstur, których musisz doświadczyć. Tę niebiańską ucztę dopełnia delikatny krem na bazie ekologicznego twarogu, śmietanki i mascarpone, zapewniający wyjątkowego bogactwa i gładkości.
Mazurek w nowoczesnej odsłonie
Mazurek to idealnie kruche i maślane ciasto bogate w żółtka i wanilię z Madagaskaru. To niezwykle delikatne ciasto skrywa w sobie również aromatyczny, zapiekany krem pistacjowy, przygotowany na bazie masła, jajek i mączki pistacjowej. Wypełnione musem na bazie francuskiej mlecznej czekolady oraz pasty z orzechów laskowych z Piemontu tworzy wyjątkowe połączenie słodyczy i intensywności smaku. Aksamitny krem na bazie karmelu i śmietanki dodaje temu dziełu sztuki słodkiej nuty, podczas gdy tradycyjny kajmak podkreśla jego wyjątkowość.
Tradycyjna babka Wielkanocna
Nasza wielkanocna babka waniliowa to nie tylko pyszne ciasto, ale także symbol wspólnego świętowania i tradycyjnego polskiego stołu wielkanocnego. Jej obecność na świątecznym stole dodaje uroku i wprowadza niepowtarzalny smakowy rarytas, zacierając granice między tradycją a współczesnością. To aromatyczne ucierane ciasto bogate w prawdziwe polskie masło, świeże jajka od lokalnych dostawców, wanilię Bourbon z Madagaskaru, mąkę z polskiego młyna Ciechanowiec oraz mączkę migdałową zostało opracowane przez naszego francuskiego ambasadroa – Philippe Urweillera.
Babka bardzo długo zachowuje swoją świeżość, idealnie sprawdzi się jako babka do święconki w mniejszej wersji.
Babka cytrynowa
Babka cytrynowa to mistrzowsko przygotowane ucierane ciasto na bazie masła i jaj, wzbogacone nutami wanilii oraz aromatyczną skórką cytrynową w towarzystwie soku z cytryn dojrzewających we Włoszech. Nasza babka jest obficie nasączona słodko-kwaśnym syropem cytrynowym, przygotowanym ze starannie wyselekcjonowanych owoców, co nadaje jej niezwykłej wilgotności i intensywności smaku. Aby uczynić doświadczenie jeszcze bardziej wyjątkowym, całość została oblana najwyższej jakości francuską białą czekoladą połączoną z pastą naszej produkcji z nieprażonych migdałów, tworząc połączenie, które rozpływa się w ustach. To nie tylko babka, to kawałek tradycji i czystego radośnie cytrynowego delektowania się, który z pewnością umili każdą chwilę słodkiego relaksu.
Nasze cukiernie
Wyjątkowe okazje w wyjątkowym miejscu















